Parempi nuolaista ennen kuin tipahtaa.
Juuri kun pääsin leveilemään kaikille että meidän koulussa on harvoin kokeita yms. kovatöisiä kouluhommia, niin kaikki opettajat päättää rysäyttää kivat projektit ja kokeet samalle viikolle ( ja tietenkin muutama yllätyspistari kaupan päälle).
Tällä viikolla on siis ollut enkunkoe, ja siihen liittyi kaksi osaa: runojen analysointi ja esseen kirjoittaminen. Runojen analysointi ei kuulunu mun erikoisuuksiin Suomessa, mutta täällä se on jotenkin yllättävän helppoa (?). Aiheenamme on Puritaanit ja Native Americans (nyt kyllä ei osaa suoraan suomentaa, kun on sanat vähän hukassa :D). Meidän piti myös kirjoittaa essee miten native americans ja puritaanit selviäis nykypäivän ongelmista, esimerkiksi työttymyydestä tai ilmastonmuutoksesta. Valitsin ilmastomuutoksen, koska se kuulosti helpoimmalta ja paperiin kyllä tuli sellaisia pohdintoja että Tapiola lukion englannin opettajamme Wahlfors olisi musta ylpeä!
Enkunkokeen lisäksi tänään oli bilsankoe, ja olin positiivisesti yllättänyt kun se oli niin helppo, nimittäin se aihe oli vaikee (Molecules of Life: proteiinit, karboksyylihapot jne.)! Luulin että opettaja tekisi miljoona kertaa vaikeemman kokeen. Koe-alue oli sellaiset 6 sivua (tiedän, kamalaa eikö?) ja silti kukaan ei oikeastaan vaivaantunut niitä lukemaan.
Huomiseksi terveystiedon essee elokuvasta Kaunis Mieli (oli muuten tosi hyvä leffa, INES SUOSITTELEE KAIKILLE!!!), ja sitten on vielä enkun vocab test (20 sanaa), sekä matikankoe.
Matikankokeet täällä ei ole todellakaan sitä luokkaa kuin Suomessa. Kaavat ovat valmiiksi kokeessa (no onhan meillä kaikkitietävä MAOL Suomessa!!) , eikä siellä oikeastaan ole sanallisia/sovellustehtäviä. Sanallisten tehtävien puuttuminen ei kyllä haittaa, koska muuten olisin aivan pihalla ! Niin ja tosiaan laskin on pakollinen, täällä ei mitään päässä lasketa! : )
Kokeet täällä on siis aivan eri luokkaa kuin Suomessa, vaikka niistä voitaisiin tehdä todella monimutkaisia. Koealueet ovat 4-12 sivun luokkaa, joten melko huomattava ero Suomeen (ei kyllä haittais jos Suomessakin otettais tällanen koe-alue sivumäärä käytäntöön).
Huh! Tulipas koulupainotteinen päivitys!
Pieni loppukevennys: Menemme 2. päivä marraskuuta vierailemaan Washington D.C:hen! : ) Ja lentoliput sinne ja takaisin maksoivat 45 dollaria (n. 35 euroa)! Great deal, right?
Oon muuten huomannu yhden asian mitä teen enemmän kuin Suomessa: kuuntelen tosi paljon suomalaista musiikki, en tiedä johtuuko se koti-ikävästä, vaiko mistä? Oon kuitenki huomannu että suomalainen musiikki on TODELLA laadukasta esimerkiksi Anssi Kela, Zen Café, Finlandia....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti